top of page

omgeving

De Zilk is een klein dorpje gelegen in de gemeente Noordwijk. Deze charmante omgeving wordt gekenmerkt door uitgestrekte bloemenvelden, vooral bekend om zijn kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar. De Zilk ligt in de buurt van de prachtige duinlandschappen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, die uitnodigen tot wandel- en fietstochten door de natuur. Dit maakt De Zilk niet alleen aantrekkelijk voor liefhebbers van natuur, maar ook voor diegenen die willen genieten van de zee en het strand. Lees op deze pagina meer over de omgeving en alles wat hier te doen is.

strand van noordwijk

Noordwijk heeft maar liefst een strand van 13 kilometer lang met velen mooie beach clubs, die het hele jaar door geopend zijn. Een lunch of diner met prachtig uitzicht op zee of  een lekker bakkie koffie na een lange strandwandeling. 

35 min. fietsen of 15 min. rijden

11062b_68850aeaa749472cbb4e1ca5cc0d3bce~mv2.webp
shutterstock_716852350.jpg

fietsen door de streek

Stap op de fiets en ontdek onze mooie bollenstreek. Er zijn verschillende fietsroutes zoals rondje Amsterdamse waterleidingen, bloemenroute, keukenhof route of fietsen naar de steden Haarlem of Leiden. 

musical soldaat van oranje

Soldaat van Oranje is de langstlopende musical van Nederland. De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van onze grootste verzetsstrijders: Erik Hazelhoff Roelfzema. U beleeft de voorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Deze musical moet je gezien hebben!

20 min. rijden

SvO-12-5-jaar-scaled.jpg
haarlem-channel-spaarne-hd.jpg

haarlem

Bezoek Haarlem en laat je verrassen door de bezienswaardigheden, boetiekjes en pittoreske pleinen en de rijke historie. Haarlem heeft een gezellig historisch centrum, beroemde musea, winkels en gezellige restaurants. Perfect voor een dagje uit!

40 min. fietsen of 20 min. rijden

voor volgend jaar

Sommige locaties in onze omgeving zijn seizoensgebonden en zijn alleen te bezoeken wanneer onze bollenvelden in bloei staan in de maanden maart, april en mei. 

tulip experiece amsterdam

Wil jij de ultieme Tulpen-ervaring in Nederland beleven? Bezoek dan in het voorjaar dit unieke tulpenmuseum en tulpen showtuin in Noordwijkerhout. Beleef het verhaal van de tulpen vanuit de bollenkweker. De Tulip Experience Amsterdam bestaat uit een levendig tulpenmuseum en een prachtige selfie/showtuin met maar liefst 1 miljoen tulpen. In het voorjaar van 2025 zal de Tulip experience haar deuren weer openen.

3 min. lopen

tulip-experience-noordwijkerhout-01-1240x700.jpg

keukenhof

Het mooiste lentepark ter wereld!

Keukenhof is een wereldberoemde botanische tuin gelegen in Lisse. Het staat bekend als "De Tuin van Europa" en is één van de meest bezochte toeristische attracties in Nederland. Keukenhof opent elk jaar haar deuren voor een beperkte periode. Het keukenhof seizoen is voor dit jaar helaas afgelopen. In 2025 is Keukenhof geopend vanaf 20 maart t/m 11 mei.

Op 20 min. loopafstand en met de auto 5 min.

344182597_1014165516215340_4120987622295895010_n.jpg
Tulip-Barn-Hillegom-1240x700.jpeg

The tulip barn

The Tulip Barn is een volledig nieuwe bloemenbeleving voor jong en oud. Midden tussen de bloemenvelden in Hillegom geniet je van een unieke selfie-tuin met maar liefst 750.000 kleurrijke tulpen. Ook is er een authentieke bloemenkas die omgebouwd is tot een sfeervolle horeca gelegenheid.

The Tulip Barn is helaas nu gesloten, maar opent haar deuren weer in maart 2025.

6 min rijden. of 12 min. fietsen

bottom of page